The Heart ♥ wishing for,

A nice picnic (just us,escapism)
Another FCUK jeans
Old skool spec,re-do.
Shoes(currently in love with NIKE ballerina)
Forever21 collection(A feminine sense need to be inculcate)
Smartphone (wink*)
Vaio-s Reddy laptop
Digital camera (Ixus, will be nicee)
Simple Mp3.
Hair theraphy ;)

04 December 2009

Monstrous Didiey.

Deanna pernah cakap ,
" Didiey, you are the very last person whom I'll messed up with.Gile! Both your action and words boleh bunuh aku dan dan tu jugak"

And saya just smiled. Proudly kot. Haha. She's not the first who said like that. Seriously, ramai sangat kawan-kawan saya claimed the exact thing. Even cikgu-cikgu pun pernah complaint to my mum masa ambik report card yang Didiey nie hot-tempered. Simply because I pernah marah a bunch of boys who blocked my way. Daredevil kan? I was sangaaat lah little time tu. In standart 5 and the bunch was sort of 5-7 buffy boys in standart 6 and I plak boleh marah-marah sampai sinsing lengan ajak bertumbuk apatah tanpa sedar I boleh masuk surat khabar dengan tajuk,"Budak perempuan yang garang cedera teruk dibelasah sekumpulan pelajar";p

Mujurlah the bunch tu tade mase nak layan kerenah budak kecik yang garang( *on that time,now I dah besar*) and give me my way. I tatahu pulak that thing came to teacher's ear and they mocked me the next day with panggilan gangster. Hahaha ;D

Sampai masuk secondary school. I am boyish. in every way. When I was in my first secondary school, I involved in silat. And played hockey as well. Form 1-3 I tade boypren(*yang betul-betul*) taw. Kawan-kawan kate, diorang takut when they saw the way of my walk. Hukhukhuk. Ibu pun pernah tegur the way I walk. Gangster Kampung Pisang. Secondary school lagilah teruk. Budak-budak called me Didiey Gangster sebab I pantang diusek. Try lah ejek me ape-ape yang I ta suke. Serta merta sepantas kilat penumbuk melayang kat muke. Tak pun I rolled my eyes sign that "Kau tunggu lah lepas nie" sampai dorang telan air liur gulp! "Habislah aku".

I'm sucks on my anger management. I pissed off very easily and seriously,it beyond my control. I'm not a cool person though. I tend to yell, to scowled, to rolled my eyes, to scream, to roar and the most I loath about is ,finally I will cry if i get mad. Duh! Sangat lah mencik!

Tak macho lah kalau dah nanges bile ending gaduh. Patut nye dengan macho nye pergi tempat lain dengan langkah bergaya. Instead, saya nanes sampai nak terkeluar bijik mata.Huh! Seems like something has to be figured out. Nanti saya nak baca buku on "How to Fight Well". Hehe ;)

Thanks to friends who were still stand by my side even I roared to much to them. Sophie pun pernah freak out when I get mad kan sayang? Hehe. Fara jangan cakap lah. She was beside me all the time back. Memang lagi selalu dea tengok kawan dea nie mengaum.

Teringat pulak Echah pernah lari mencicit sampai jatuh jatuh when I catch her red handed played with my things.

"Baik kite lari sebelum Along mengaum!"


5 comments:

mrHan said...

org suka marah...n slalu marah...cepat tua ...hehehh jgn mrah ehh :P gurau je

RomanticGuy said...

kau mengingatkan aku kepada kawan singa aku yang bernama aina. dia lagi lah garang. tapi baik

didiey ;) said...

grr..marah nie. ;p

didiey ;) said...

aku pun baik jugak ;p

sophie said...

waa,tkooottt...tp rindu........=)