The Heart ♥ wishing for,

A nice picnic (just us,escapism)
Another FCUK jeans
Old skool spec,re-do.
Shoes(currently in love with NIKE ballerina)
Forever21 collection(A feminine sense need to be inculcate)
Smartphone (wink*)
Vaio-s Reddy laptop
Digital camera (Ixus, will be nicee)
Simple Mp3.
Hair theraphy ;)

19 September 2009

Have a wonderful Raya everyone!

Tengok orang lain sibuk buat preparation raya segala.Rasa macam nak menangis.Jiran-jiran sibuk pasang langsir baru,kaum Daddy pulak sibuk servis kereta vroom vroom depan rumah,prepare nak balik kampung.Lagu raya berkumandang sana sini.Sampai dah tak sanggup nak bukak radio kecuali nak berbuka then tutup balik lepas habis azan.Semua kecoh beli barang dapur,buat kuih raya,masak serunding,masak rendang.


Raya tahun ni,macam nothing.
My mum still sakit.Tak larat nak buat apa-apa.
Actually Thursday,saya dah sampai Ipoh at 3.30 pm,ayah send me to General Hospital straight away.
My mum kat Wad Pemerhatian due to her illness.Non-stop vomit.
Then at 12midnight macam tu,baru doctor bagi balik after tengok my mum macam dah stabil sikit.
I was like hell-oh tired.From Arau then tunggu kat hospital,tengah malam baru jumpa rumah.
But,even till now,she still vomit,
Saya dah tak tahu nak bagi dea makan ape.Everytime she eats,it will be all out.

Kuih raya takde satu pun.Baju raya pun not really baju raya because dah siap sebelum raya.
May be I'll try bake something for this raya.That's all I can do.
Kesian kat adik-adik.What do they know?
Budak-budak.Biasalah.Nak kuih raya,nak lemang raya,nak kuih raya.
Lagi-lagi my lil sis,Echah .She's 6.
She knows nothing bout' her family matters.
Luckily she have her baju raya.Kaler 'susu'.She says.

Dear Almighty,give me strength to encounter all this.

Daddy pun dah takde soul nak raya.Perhaps kitorang tak balik kampung.Ibu sakit macam ni,how come nak travel even from Ipoh to Teluk Intan only takes 2 hours or less.Even kitorang going back pun,ibu tak sihat nak beraya macam mana.

So plan for this raya.Pergi semayang raya kat Surau taman.Balik.Tengok tv sampai takde siaran.
Tunggu kawankawan balik Ipoh from their hometown,invade kuih raya mereka.Pow sorang sikit.Saya plan raya nie nak bawak tupperware boleh tapau kuih raya mereka taruk kat rumah.Lalala~
Photobucket

Haish,this Raya should be the great day and i'm just screwing the day.Hey jangan awak terjebak dengan entry ni okay.At least read all of your preparation raya yang sangat havoc tu cukup buat saya tersenyum :)
psst..saya tak shopping pon for this raya.

p/s : Hari raya boleh postpone sampai Ibu sihat tak?Boleh tak saya nak balik campus,belajar macam biasa,puasa lagi sebulan,berbuka dengan kawan-kawan.Macam takde ape yang jadi.
For the first time.Raya means nothing to me.Even the food fails to make me happy. tsk tsk.
Photobucket

But raya must go on.
Happy Eid-ul Fitri everyone!!
Jangan main mercun bola sampai terputus jari.
Jangan komplen kuih raya yang tak sedap,ingatlah ade orang yang tade kuih raya pun.
tsk tsk.


Annoying kan.Taruk gambar Yours Truly kat ending entry.Haha.
Camat Ary raye to all fwens :)



6 comments:

Fatin Hazlini said...

HYe :)
hope u'll be strong n happy ea.
Happy raya :D

B E L L A said...

Jangan sedey2 didiey. Tetaplah Raya dengan happy even sederhana oke. :)

smoga mak didiey cepat2 sembuh ye sayang.

azzaliena suziantie feisal said...

didiey sayang...
u ade me kan :)

u kuaat sayang...
i know...

hope ur mum cepat sihat... :)

love you didiey..happy raye too

nyna said...

jgn sdey2 eh dd.
doakan ur mom cpt sembuh
:)

Mr K said...

Aku tengok gambar kau kat bawah tu.
Kau ni tak ada lah comel sangat. Mcm mana leh jd editor`s pick.

Hehehe.

Tapi comel la juga haha. Happy eid day honey. Jangan starts perang-perang lak yea =)

Aku nak mintak maaf kat kau. Aku selalu wat kau marah.

Tapi nak buat mcm mana. Bukan salah aku kalau aku suka kat kau. Hehe.

Hey, pasal mak you, jangan mengalah. Raya bukan apa sangat. Miss tahun ni, tahun depan InsyaAllah ada lagi. =)

sophie said...

eyt dear,dtg uma i x bawak tupperware p0wn.. hahahahha