The Heart ♥ wishing for,

A nice picnic (just us,escapism)
Another FCUK jeans
Old skool spec,re-do.
Shoes(currently in love with NIKE ballerina)
Forever21 collection(A feminine sense need to be inculcate)
Smartphone (wink*)
Vaio-s Reddy laptop
Digital camera (Ixus, will be nicee)
Simple Mp3.
Hair theraphy ;)

27 September 2009

the one who should be blamed.

Mood : Guilty.

I’m sorry Jamal.Saya tahu awak kecewa dengan saya.I let you down.Saya mintak maaf sangat-sangat.

Saya memang tak mampu nak tolong awak.

Saya ni memang kawan yang tak boleh harap.I am guilty.

Put all the blame on me.I’m the one who should be blamed on.

Saya cakap,you can count it all on me.

Tapi saya gagal.Looser Didiey.

Semalam pagi-pagi Jamal text saya.Ceria.Dea kate dalam tengah hari dea akan gerak from Penang.Konvoi ramai-ramai balik KL about pukul 11 macam tu.

Then tiba-tiba.Hilang.

Saya try call dea nak tanya dah gerak ke belum.Handphone dea off.Okay.Positive,dea tak sempat charge phone and terus gerak balik.Time tu saya dah tak sedap hati.

That evening,about 5 dekat 6,his name appeared,calling.

It was Napies,his friend.

“Diey,Jamal accident.kami kat Simpang Pulai.Tunggu PLUS hantar dea g hospital.”

I was fuckin’ shocked.Saya tak cakap apa-apa.I knew it.I just knew it.Instinct saya dah kata,there’s something goes wrong somewhere.

Then,I hung up.And he called again.

“Diey,Jamal tak boleh bawak motor tu.Kami nak tumpangkan dia rumah ko.Boleh?”

Saya tak mampu.Ibu saya tengah terlantar sakit.Daddy saya mesti tak bagi.I have to say no.Masa saya cakap no tu saya menangis.Saya rasa saya kawan yang paling tak guna dalam dunia.Jamal tengah susah,saya tak boleh tolong.sedangkan dia banyak tolong saya.Waktu we happy dulu,dia selalu turun Ipoh,riding je.Dea buat Ipoh ni macam kampong sebelah dea je.selalu sangat.

Then dea tengah susah macam tu,saya tak boleh tolong.Tak guna kan saya nie.Tak guna sangat.

Saya cuba slow talk dengan ayah.Then saya kena marah.

Saya nangis lagi.Then Napies call lagi , mintak tolong saya cari sape-sape nak amik motor Jamal kat Tol Gopeng. Saya ada siapa?

Saya takde ramai kawan yang ada transport sendirik.Ramai kawan saya budak U,semua dah balik.

Saya bingung.Terus call kawan-kawan.At first,pet bro saya,Nine.Dea tengah kerja.

Second,saya call Aqmal.He didn’t pick up.

Third,dah tade choice saya call si Hanan Syafiq.Dea ade kat Ipoh,but tade transport.takpelah.

Saya buntu gile.Tak tahu nak buat apa.Duduk dalam bilik.Ayah dah marah macam-macam.My dad tak pernah marah saya macam tu.

Saya rasa tak guna sangat.

Saya nangis je.Berdoa Jamal tak apa-apa.Itu je yang saya mampu.

Napies call lagi,macam marah.Dea kata saya tak boleh tolong,tak ingat Jamal waktu dengan saya blablabla.

Apa saya boleh buat?

Saya takde lesen.Saya takde transport.Saya takde duit.Ibu saya sakit.Ayah saya marah.

Ape yang saya boleh buat?

Cuma boleh nangis dan doa.

Saya mintak maaf sangat kat Jamal.

Saya nie tak guna.

Then,kawan-kawan dea send 1 sms .Saya sedih sangat.

Saya bukan tanak tolong.Saya risau tahu tak.Dorang tak tahu apa dalam hati saya.

Saya nangis je.

Takkan sebab dea saya kene begaduh dengan parents saya.

Jamal,owang mntak maaf.

Owang memang tak guna.

12 comments:

sophie said...

dear..not ur fault laa.. how's jamal now?? i think dea paam.. dea nyer kwan je x paam ur situation now..

azzaliena suziantie feisal said...

didiey be strong :)

Fatt Chin Choy said...

silap ni...

ko tak bersalah dalm hal ni pun dan kawan2 dia tak patut salahkan ko

kita menolong org bukan hendak harap balasan kan... dan org yang menolong pun ada halangan masing2... kena faham

dalam hal ni ko x bersalah... jangan sedih... ko boleh jelaskan semua

ini just pandangan aku yg lg tua dr ko ler

didiey ;) said...

sophie : he's injured agak teruk.i felt guilty gile :(

didiey ;) said...

azza : i'm trying :(

didiey ;) said...

ah fatt : thanx :(

kimisai said...

apa ni slahkan org len pulak...

xpe, bkn slh didiey pon..rileks2..
JAMAL tu pahamnya...

wa lelaki, wa pon paham lah...

dont worry..just pas ni hope jamal tak salah anggap k...


ya allah ya tuhan ku..
kau tabahkan lah hati member blog ku ini..
semoga dia kuat untuk meneruskan hidup....bersama rakan2nya...dan JAMAL,....

AMin..

wunny said...

ish3..kalo wani jd didiey pn srba slh tau..sdih lak baca ni..haih.
abes nk wt cmne..didiey sndri pn ad mslh kn..

Mr K said...

Sayang, if you need someone to talk to, you know where you can find me. =)

Btw, apasal daddy u marah sgt?

fara said...

dear..
dun felt bad...
not ur fault anyways..
juz the situation happen on the bad time...
i know u can help them if ibu sihat walafiat
:)
btw, jamal understand u more than Napies...
Bad Napis.. HUH! mna no dea??
meh ak kol sket...
suka suki nk marah gf ak!!
bukan nk kol ak.. ley jew tlg..
angkut serena tuu.. ambik moto jamal.. haa.. setel!

didiey ;) said...

friends : thanx all.i think i'm much better now.thanx fer all your support.

Hope Jamal faham.

SIR ZUL said...

mcm penah msuk dlm situasi ni lah
dulu..
cuma story line jer lain skit.hee

alah dun wory dia phm punye klu dd xplain.
klu xphm gak,debush jer sebijik..
tapi,rsa cam kejam sngt pulak.haha

btw

next year sy hadiah jersey baru liv
buang jersey MU lama tue.hehe=p