The Heart ♥ wishing for,

A nice picnic (just us,escapism)
Another FCUK jeans
Old skool spec,re-do.
Shoes(currently in love with NIKE ballerina)
Forever21 collection(A feminine sense need to be inculcate)
Smartphone (wink*)
Vaio-s Reddy laptop
Digital camera (Ixus, will be nicee)
Simple Mp3.
Hair theraphy ;)

20 June 2009

bimbo.


Yes.tak salah kalau kite nie nak ikut aliran fesyen and ikut aliran music semasa.But please lah.Have your own pride.Your own style and personality.Saya kesian betul pada fashion victim kat luar sana tu yang terlalu lah gila mengejar macam-macam style sekarang nie.

Sampai lupa root sendiri.Come on lah gurl.Awak tu Islam,Melayu pulak tu.Please show some respect.I'm not labelling those people.In fact,saye pon banyak khilafnya.But saye kesian tengok mereka.

I've known this gurl from school.We have been close lah juga.At first dia ok.Sangat sopan santun and bercakap pun lembut je.Maybe asal dea yang dari kampung buat dea begitu.Saya sangat senang bergaul dengan dia.Complete segale package nak jadi Perempuan Melayu Terakhir :)

Betullah kata orang.Kalau tersilap pilih kawan,bahana jadinya.Dia berkawan dengan sosialista terkemuka kawasan kami.haha.metaphor.Drastik terus berubah lakunya.When I met her kat town,gile terkezut lah!

Totally different.Ternganga kot tengok dia macam tu.

Singlet+short+heels 3inches+blonde/reddish hair+pierce at the end of eyebrow.
Also di lidah.

Berbangga sedut rokok di pelukan si boyfriend.
And boyfriend dea pon same camtularh.

Seriously saye terkejut gile dengan perubahan mendadak tu padahal last saye jumpe dea 6bulan lepas masih lagi ayu bertudung.Haish.Kalau dari azali perangainya begitu saya tade la heran sangat.Tapi inilah namenye anjakan paradigma kemodenan globalisasi.
*apakah??

Sangke saya dea tak cam saya.Ataupun pura-pura tidak cam(sebab ke'nganga'an saye terserlah okayh!)
*heesss..malu (^o^")

Dea terus tegur saya sambil mendepangkan tangan(nak peluk saya)


"How are you babe?Your study ok or not?"


Waahhh..dea terus spekank wa cakap sama lu.I'm impressed ok.Sebab time sekula dulu dea punye English agak poor la.Ade kemajuan minah nie.
And dea membahasekan dirinya as I and saye as YOU.
oouh..mennn!!!
Totally different okayh.Dulu time sekula kami membahasekan diri masing-masing as KAMU dan KITE.

Saye yang maseh lagi agak terkejot kat situ just follow the flow la and communicating as I and YOU.
We talk about life.
She told me that she's working at the salon.Stay kat rumah sewa.
And I tanye how's her mum and dad.
(cz i had met her parents couple of times jugak)
And I was like shock sampai tahap na pengsan when she says:

"Entahla you.I pon dah lame tak balik.Busy kerja.Last I balek 3 months ago maybe"

Padahal rumah sewa dea dengan rumah parents dea tak sampai pun 45 minutes.WhattheFork and spoon la weyh!!

Her parents orang baik-baik.Her dad agak religious and respected kat area rumah kami.And again I was like nak pengsan for da second time when she told me.

"I pon duduk serumah dengan my boyfriend so bolehla saving"
*sambil gelak-gelak ingat saye open sangat dengan bende-bende macam tuh!

okayh.That's we called stupid-cow-and-very-the-bimbo!
Gilerw okayh.Ta sangke kawan yang saye penah kagumi kelembutan and kebaikan dea buat macam tu.

Baru umur 19 tahun dah duduk serumah dengan lelaki tanpa ikatan.Haish!!
I wonder if her parents know about this.

Straight terus teringat my parents yang dah susah payah besarkan saye selame nie.
Nauzubillah!

Mintak dijauhkanla mende-mende macam tu kat saye dan keluarga.

Sampai rumah,teros pelok ciom ibu.
















21 comments:

CAST said...

b..takot i bace story nie..
b you jage diri baik2 taw.

wunny_hunny said...

hey..trkejutnya dpt tau mmbr kite mcm tu..mcm sdih plak..haih.
anjakan paradigma...

heee..what the fork and spoon?
ekeke..klaka la..

didiey ;) said...

yess..i will not..hope sangat nope.

*aminn :)

didiey ;) said...

hehe..klaka??
i mmg cakap camtu lah..
hehe :D

azzaliena suziantie said...

heh
ramai je kot macam tuh
jauh jauh from me n you
:)

Mr K said...

Bagus kawan kau ni. Ada keinginan untuk hidup berdikari. Advance gitu.

Apa yang aku tahu, ni adalah inflasi apabila orang kampung berpindah ke bandar. So dia mesti asal dari pedalaman kan? Tak pun dia agak di kongkong oleh famili. So apabila konkongan tu dah tak ada, dia akan merasa free yang teramat. Benda seperti ni banyak berlaku.

Faktor utama adalah kawan dan yang ke dua adalah cara didikan. Terlampau ketat akan membuatkan si anak ingin merasai dunia.

Ingatkan dia agar makan pil cegah. Tak pun suruh bf dia pergi 7e. Bf dia akn tahu nak beli apa di 7e.

didiey ;) said...

aminn dear..aminn..

mintak jaoh dari kgkawan kite sume

didiey ;) said...

ok.komen khairul paling membina.

credit untuk kaw khairul

*hope kaw faham sindiran manis aku nie :P

B E L L A said...

Yup2. Some of my friends oso ad yg brubah drastic. Lagi2 kalau people yg slame ni w/o freedom and akan kena culture shock lagi2 bila jauh dr parents. Slalu berlaku kepda remaja2 university. yg bejauhan dgn femeli. nmpk sgt bezanya bdk2 cmni. Hope dijauhkn dr saya. Aminn. :)

didiey ;) said...

aminnn :)

Mr K said...

Aku memahami. Dan terima kasih. Aku menghargai penghargaan anda. Haha

Apa kata kau kenalkan dia kat aku. Biar aku jadikan dia budak baik semula. Aku memang pantang tgk gadis-gadis baik jadi liar ni. Hihi

miss faten said...

heyya didiey..
urm. interesting owh entry neh.
menunjukkan realiti kehidupan yang makin teruk. mmg betul yg zaman sekarang neh sume nak rambot blonde highlight biru merah purple. ahahaha. nak tanya lah, berambut hitam ni tak lawa ke?? seriously, bila kulit kecoklatan, kulit melayu mmg nmpk funny rambut dye.

didiey ;) said...

khairul bakal ustaz kah??

didiey ;) said...

taw tape..
ehehe..pesen kott :)

ah bu said...

bdk baru nk up.
camtuh la.
nk nmpk cool kononnye.
haha.
btw.evrytng jd ad reasonye ;)

didiey ;) said...

hehe

Mighty Jacksparrow said...

! =O

Mighty Jacksparrow said...
This comment has been removed by the author.
Fatin Hazlini said...

woah.
manusia memang senang berubah.
from the best to the worst.and the other way around.

sebab itu kawan memang sangat penting kan.

hye btw :)

chantek blog ni :D

faiq said...

ko nk tgk dier brubh x?
ko tggu la dier balek kmpg..
kalo balek kmpg jmpe parent..
tudung labuh bersopan santun lg..
besela tu..ramai org hiporkrt mcm tu..xtaw pe mslh diorg

fara said...

dear..
im dying to know who she are..
ahaks..
xoxo
:P