The Heart ♥ wishing for,

A nice picnic (just us,escapism)
Another FCUK jeans
Old skool spec,re-do.
Shoes(currently in love with NIKE ballerina)
Forever21 collection(A feminine sense need to be inculcate)
Smartphone (wink*)
Vaio-s Reddy laptop
Digital camera (Ixus, will be nicee)
Simple Mp3.
Hair theraphy ;)

02 September 2009

susah hati ;(


Hello all!
Rindu Didiey tak??Eceycey.Macam lah artis nak ade orang rindu segala.

Actually Didiey baaru je sampai kat hostel. Didiey dari Jb semalam depart bus at 10 p.m,(bawak adek-adek Echah and Angah balik Ipoh) sampai Ipoh Subuh at 6 am and naek bus from Ipoh pulak at 3pm.Sampai at 7.30 kat Kangar.

You know what? I tak jumpe katil dah 3 hari taw.Korang bayangkan lah,dari Perlis Didiey naek bus Friday at 4pm then sampai JB 6 am the following day.14 jam dalam bus.Then terus pergi Hospital Sultan Ismail to take care of my mum.


(Huhu..sile buat muka kasihan.Terima Kaseh! (-_-“)

Sepanjang 3 days Didiey jage ibu kat hospital,tak balek rumah my aunt pun.Macam tak sampai hati lorh tinggal my mum sorang-sorang kat hospital tu. =( Tidur pun kat kerusi kat hospital tu.

But,yesterday my mum insist jugak suruh kami adek bradek balik.Dea risau adek-adek tak pergi sekolah and Didiey skip class manyak hari.Mule-mule I marah la.Even 3 of her sisters ade boleh jaga dea tapi mesti tak same kan.Dorang ade family sendiri and dorang masing-masing ada kerja.I thing by taking care of my mum kat hospital will burden them.But dea mati-mati suruh kitorang balik.Even Didiey berat hati nak tinggal dea kat JB tu,I have to balik jugee.

Ibu belum discharge lagi from hospital.I hope she’ll be okay.

Naseb baek lah Didiey kuat lagi nak harung semua ni.Alhamdulillah,praise to Allah he gave me strength took care of my mum and my adek-adek.

Now,Didiey sangat susah hati.Adek-adek kat Ipoh dengan ayah.Entahlah dorang berbuka and bersahur makan apa.Ibu pulak tak stabil lagi kat hospital tu.This Sunday,Didiey ade test for subject Engineering Maths.
Photobucket

Hope The Almighty bagi strength kat Didiey.Aminn.

p/s :Rasenye dah tibe blog nie ade side-kick taw.Shhh
dah lame jadi Hero sorang-sorang.Kalau amek side-kick takpe kan
And lagi satu,Didiey sengaje je taruk URL panjang-panjang.Adventure sikit korang nak click.Hehe
Photobucket

Nak jage ibu saket kene pkai Mask also.
:)
(my hair serabai.Ouh.itu normal :)

2 comments:

sophie said...

cute with the mask..

didiey ;) said...

copie cayunk: rindu yoooouuuuu :(